Soittotaito on kuin hyvä ystävyys. Se kestää läpi elämän.

Leena Miikkulainen on tarjonnut vuodesta 1987 lähtien lapsille ja aikuisille mahdollisuuden opiskella pianonsoittoa omien musiikillisten taipumusten ja tavoitteiden mukaisesti.

leena4.jpg

Vuosien aikana lähes kuusisataa harrastajaa on saanut pianonsoitonopetusta Lappeenrannasta ja sen ympäristökunnista.        

Vapaaehtoisia tasosuorituksia (peruskurssitutkintoja) on vuosina 1994 - 2015 suoritettu 213. Nyt niistä ollaan luovuttu ja ne ovat jääneet pois. Sen sijaan konsertit, joita järjestetään edelleen kaksi kertaa vuodessa, innostavat oppilaita kehittymään ja kehittämään taitojaan.

Kouluikä on sopiva ikä aloittaa opinnot, vaikka periaatteessa soitonopiskelun voi aloittaa jo hyvinkin varhain. Opetuksessa otetaan huomioon oppijan yksilölliset erot ja tuetaan hänen kehittymistään hänen omista lähtökohdistaan. Hyvä alkeisopetus on kaiken soittotaidon perusta.

Soittotuntien tavoitteena on luoda taitoja, joita tarvitaan musiikin esittämiseen, lukemiseen ja kuuntelemiseen, sekä oppia soittamaan ja säestämään sointumerkeistä, kehittämään omaa musiikillista ilmaisutaitoaan ja improvisoimaan, sekä harjoittelemaan esiintymistä ja soittamaan yhdessa toisten kanssa.

Musiikilla ja soitonopiskelulla on tutkimuksissa todettu olevan positiivisia vaikutuksia yleisen lahjakkuuden kehityksessä. Sen on todettu kehittävän soitto- ja laulutaidon lisäksi, myös muistia, hahmotuskykyä, keskittymiskykyä sekä sosiaalisuutta.

Pianonsoitto on mukava harrastus, jota voi puuhata säännöllisesti koulutyön ohessa.Ohjattu pianonsoitto ja asetetut tavoitteet antavat hyvän mahdollisuuden kehittyä koko ajan paremmaksi.

Musiikki koskettaa, riemastuttaa ja antaa voimaa. Yksi tärkeimmistä tavoitteista on musiikinrakkauden herättäminen ja sen ylläpitäminen. Siihen tarvitaan luonnollista,hyvää ja monipuolista suhdetta musiikkiin.

Terveisin Leena