Soittotaidon oppiminen on elinikäisen ystävyyden alku

Pianokoulu Leena Miikkulainen on tarjonnut  32 vuoden ajan, lapsille ja aikuisille mahdollisuuden opiskella pianonsoittoa omien musiikillisten taipumusten ja tavoitteiden mukaisesti.

leena4.jpg

Vuonna 1987 aloitetussa yksityisessä pianokoulussa on  vuosien aikana opiskellut yli viisisataa oppilasta Lappeenrannasta ja sen ympäristökunnista.        

Vapaaehtoisia peruskurssitutkintoja on  vuosina 1994-2015 tehty 213. Oppilaskonsertteja järjestetään kaksi kertaa vuodessa.

Kouluikä on sopiva ikä aloittaa opinnot, vaikka periaatteessa soitonopiskelun voi aloittaa jo hyvinkin varhain. Opetuksessa otetaan huomioon oppilaan yksilölliset erot ja tuetaan hänen kehittymistään hänen omista lähtökohdistaan.

Soittotuntien tavoitteena on oppia taitoja, joita tarvitaan musiikin esittämiseen, lukemiseen ja kuuntelemiseen, sekä oppia soittamaan ja säestämään sointumerkeistä, kehittämään omaa musiikillista ilmaisutaitoaan ja improvisoimaan, sekä harjoittelemaan esiintymistä ja soittamaan yhdessa toisten kanssa.

Musiikilla ja soitonopiskelulla on tutkimuksissa todettu olevan positiivisia vaikutuksia yleisen lahjakkuuden kehityksessä. Sen on todettu kehittävän soitto- ja laulutaidon lisäksi myös muistia, hahmotuskykyä, keskittymiskykyä sekä sosiaalisuutta.

Pianonsoitto on mukava harrastus, jota saa puuhata säännöllisesti koulutyön ohessa.Ohjattu pianonsoitto ja asetetut tavoitteet antavat hyvän mahdollisuuden kehittyä koko ajan paremmaksi.Luontaisilla lahjoilla ei ole niinkään merkitystä, jos ahkeroi ja yrittää tehdä parhaansa.

Musiikki koskettaa, riemastuttaa ja antaa voimaa. Yksi tärkeimmistä tavoitteista on musiikinrakkauden herättäminen ja ylläpitäminen.Siihen tarvitaan luonnollista,hyvää ja monipuolista suhdetta musiikkiin.

Terveisin Leena